Elger van der Wel nieuwe zendermanager Glow FM

Elger van der WelElger van der Wel is sinds 2 september de nieuwe zendermanager van Glow FM. Hij volgt Collin Beijk op, die aangegeven heeft meer tijd aan zijn studie, werk en gezinsleven te willen spenderen.

Van der Wel maakt al sinds zijn tienerjaren radio, bij online radiostations en lokale omroepen. Hij werkte daarnaast 8 jaar lang bij de NOS, waar hij onder meer onderdeel was van de redactie van NOS op 3 en waar hij zich later bezig hield met journalistieke innovatie. Tegenwoordig is hij freelance expert op het gebied van technologie en media-innovatie. Tevens is de nieuwe zendermanager van Glow FM betrokken geweest bij de oprichting van Kermis FM in Tilburg.

Sinds september 2015 maakt Elger van der Wel een radioprogramma bij Glow FM. Hij begon in het weekend en sinds 2016 presenteert hij Elger Werkt iedere doordeweekse dag. Later kwam daar nog een show bij op donderdagavond. Van der Wel kijkt erg uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Glow FM.

De komende maanden gaat er veel veranderen bij het jongerenstation van de regio Eindhoven. Glow FM verhuist voor het eind van het jaar met Studio040 mee naar het Designhuis in de binnenstad van Eindhoven. Er komt een compleet nieuwe studio voor de zender. Daarnaast komt er ook een nieuw en verfrissend jinglepakket en wil Glow FM zich nog meer profileren als de omroep voor jong Eindhoven.

Collin Beijk begon in 2014 bij Glow FM als presentator van het danceprogramma Mixed Up. In 2015 volgde hij Mark Versteden op als zendermanager. Beijk verlaat het station niet, hij blijft Mixed Up presenteren en ook blijft hij betrokken bij Glow FM haar verslaggeving van alle dancefestival in de regio.