Drie oud-Glow FM DJ’s genomineerd voor Marconi Award

Rob Janssen, Bas Menting en Joost Swinkels zijn genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

De drie genomineerden hebben allemaal radio gemaakt bij de Eindhovense jongerenzender Glow FM voordat ze doorstroomden naar de landelijke radio. De Eindhovenaar Joost Swinkels is voor het eerst genomineerd voor een Marconi Award. Janssen en Menting maakten vorig jaar ook al kans op de prijs.

Swinkels (20) tekende onlangs nog een contract bij Qmusic waar hij na het doorlopen van het opleidingstraject een vaste waarde in de weekendprogrammering is geworden en regelmatig invalt doordeweeks. Tot afgelopen zomer maakt de inmiddels in Amsterdam wonende radiomaker programma’s bij Glow FM. In 2014 begon hij bij de jongerenzender.

Bas Menting (21) startte begin 2014 bij Glow FM. Hij maakte ruim anderhalf jaar programma’s bij de zender totdat hij begin 2016 de overstap maakte naar NuTalent, het opleidingstraject van Radio 538. Het is de tweede keer dat de radiomaker genomineerd is voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Rob Janssen (29) was al enige jaren actief bij Kermis FM waar hij werd gescout door Timo Kamst, de opleidingscoördinator van de NPO Campus. Die adviseerde hem om ervaring op te doen en zo kwam de radio DJ in 2014 terecht bij Glow FM. In 2015 won hij bij de Eindhovense zender de OLON-award voor Aanstormend Talent. In 2016 heeft hij de omroep verlaten om zich volledig te concentreren op NPO 3FM, waar hij inmiddels voor de AVROTROS in het weekend radioprogramma’s maakt.

Tijdens het RadioGala op 25 januari horen Joost Swinkels, Bas Menting en Rob Jansen of zij de Marconi Award voor Aanstromend Talent hebben gewonnen. Er kan niet gestemd worden voor deze prijs, een vakjury kiest de winnaar.