Danskraker 20 januari 2018: MK – 17

De Amerikaanse producer Marc Kinchen, ook wel bekend als MK, maakt vaak producties en remixen voor andere artiesten, maar brengt af en toe ook eigen tracks uit. Zijn eerste succes had hij in 1991 met het nummer “Burning”.

Met de tracks “Always” en “Love Changes” bereikte hij de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot Dance Club Songs. Ander bekend werk van hem zijn o.a. remixen van “Push The Feeling On” van de Nightcrawlers uit 1995 en “Look Right Trough” van Storm Queen uit 2012. In 1997 nam de carrière van Kinchen een nieuwe wending. Hij stopte met het produceren van housemuziek en ging verder als studioproducer.

Hij raakte via Quincy Jones betrokken bij de productie van R&B. Aan zijn carrièreswitch gaf hij geen ruchtbaarheid. Voor de housescene bleef het zodoende jaren onbekend waar hij mee bezig was. Hij werkte in die jaren met artiesten als Rihanna, Jay-Z, Snoop Dogg, MC Lyte en Will Smith. Vanaf 2008 werkte hij enkele malen samen met Pitbull. Pitbull samplede ook zijn remix van “Push The Feeling On”.

Maar gelukkig brengt hij ook zelf weer house tracks. Zijn nieuwste heet “17” met de vocals van de niet genoemde Carla Monroe en is de danskraker van deze week.