Glow FM Jongerendebat groot succes!

Het verkiezingsdebat dat Glow FM organiseerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven was een groot succes. Aan het debat in het Designhuis deden twaalf partijen mee. DENK, 50Plus, de ChristenUnie en Leefbaar Eindhoven moesten verstek laten gaan. De insteek van het debat was om onderwerpen te bespreken die jongeren aangaan en belangrijk zijn voor de stad.

De Brainportregio, de zorg, de Tongelreep, de herinrichting van de Vestdijk, StratumsEind en het vliegveld passeerden de revue. De debatten waren scherp en bedoeld om jongeren te overtuigen.
De twaalf partijen vinden het allemaal belangrijk dat jongeren gaan stemmen, en stuurden daarom ook bijna allemaal hun jongste deelnemer op de lijst.

‘Stemmen is niet alleen recht, maar ook een kans om je meer betrokken te voelen op je woonplaats,’zo zegt Jesper de Raad van Brede Beweging Linksom. Remco van Dooren van het CDA benadrukt dat de gemeente ook de belangen van studenten behartigd. Ook de nestor van de gemeenteraad, Rudy Reker van de LPF roept jongeren op te gaan stemmen, omdat het om hun toekomst gaat en jongeren wellicht nog lang in Eindhoven blijven wonen.

Alle stellingen van het debat nog eens rustig aan terugkijken? Kijk in de afspeellijst.