Economie voor Dummies: slapend rijk of slapend arm met Bitcoins

Voor economie kunnen docenten heel veel lesstof halen uit de actualiteit. Zo word je slapend rijk met Bitcoins, maar alleen weer als je er op tijd bent ingestapt. Anders word je ook zo slapend arm.

De actualiteit was ook wel aardig terug te vinden in het Economie-examen dat vandaag op de HAVO werd afgenomen. Met vragen over de Nationale Rekening, de zekerheid, eigen risico in de gezondheidszorg. En er zat ook écht een vraag in over slapend rijk worden.

Nederlands

Een ander examen dat vandaag werd afgenomen, is het examen Nederlands op het VWO. Rory belde in WieKent Rory met Caitlin die dat examen “helaas wel” heeft gedaan. Een examen dat ze erger had verwacht. “Het was geen horrorexamen, mensen zeggen dat wel vaak. Maar ik vond het dit jaar wel meevallen vergeleken met vorig jaar”, zei Caitlin tegen Rory. “In oude examens die ik heb geoefend, zaten moeilijkere teksten.”

Caitlin kijkt wel op tegen haar eindexamen Economie, dat ze volgende week heeft. Want ook daar heeft ze horrorverhalen over gehoord van medescholieren. Iets wat Mario vanmiddag dan weer niet hoorde van Economiedocent Peter van Esch.

VWO

In de Glow Evening van donderdag ging het ook over het eindexamen Nederlands, maar dan op de HAVO. Niels sprak daar met Max over het examen, wat voor Niels al weer zo ver terug was, dat hij even moest checken hoe Nederlands nou werd afgenomen. Spoiler: met veel teksten om te lezen!