Glow Urban: 3x Post Malone

foto door Lisa Konings

Hij is de op één na meest gestreamde artiest van vorig jaar en staat deze week twee keer in de Ziggo Dome in Amsterdam: Austin Richard Post a.k.a. Post Malone (23). Bij Glow FM ken je hem vooral van hits zoals Psycho en Jackie Chan, maar hij heeft nog een hele lange lijst vol goede muziek gemaakt. En vooral muziek die je niet verwacht van een rapper wiens gezicht helemaal vol zit met tatoeages. Lisa van Glow Urban koos drie nummers uit die je écht moet gaan checken.

Stay

Als je Post Malone alleen kent als hitmachine weet je niet dat hij ook nog een moppie gitaar (hij speelt dit live ook altijd zelf!) kan spelen en kan zingen. Dit nummer schreef hij in de tijd dat het niet goed ging tussen hem en zijn vriendin en ze wisten allebei dat het een aflopende zaak was.

Stay is niet de enige uitzondering die hij maakt in het genre, want met zijn tweede album Beerbongs & Bentleys ging hij expres op zoek naar het randje. Zodat de hiphop-liefhebbers het nog tof zouden vinden, maar andere mensen niet zou uitsluiten. ‘Push the genre’, dat was zijn motto tijdens het maken van deze plaat en dat zie je ook wel aan de samenwerkingen op dat album. The usual suspects zoals Nicki Minaj en Ty Dolla $ign doen natuurlijk mee op de plaat die in 2018 uitkwam, maar ook John Mayer en Tommy Lee (ja die van Mötley Crüe) hebben een plek.

Blame It On Me

Op Rockstar hoorde je Posty al over de positieve bijkomstigheden van het bekende leven (‘I’ve been fucking ho’s and poppin’ pillies’) maar fame kent ook een hele donkere kant. Die kant omschrijft hij dus heel sterk op Blame It On Me, waar hij het zichzelf heel erg kwalijk neemt dat hij deze levensstijl gekozen heeft en er nu niet meer uit kan ontsnappen.

Post Malone is vanaf jongs af aan al bezig met muziek maken en wilde heel graag doorbreken in de rock- en metalscene voordat hij zich bezighield met hiphop. En mede daarom ‘grunt’ hij bepaalde stukken in dit nummer als hij live performed, het aard van het beestje blijft. Dat geeft het een nog diepere dimensie en komt de emotie nog harder binnen, aangezien er toch letterlijk iemand staat te schreeuwen en in dit geval is dat Post Malone tegen zichzelf.

Congratulations

Het klassieke verhaal dat iedereen kan worden wat ‘ie wil, als ‘ie er maar voor gaat en nog harder voor werkt. Dit nummer wordt officieel gerekend als tweede hit van Post Malone, nadat hij zijn doorbraak had wereldwijd met White Iverson, maar wat het gekke hieraan is is dat dit Nederland nooit heeft bereikt. Dus hierbij met terugwerkende kracht. 🙂

p.s. check deze video van de Grammy’s.