Je mag weer gaan stemmen… maar waarop?

Nog maar een paar dagen en dan mag je weer naar de stembus, op woensdag 20 maart. Deze keer niet voor de meest sexy-klinkende onderwerpen, namelijk de Provinciale Staten en de Waterschappen. Maar iedere verkiezing is een kans om jóuw mening en geluid door te laten klinken in beslissingen die worden genomen, dus ook deze verkiezingen zijn belangrijk.

We kiezen al voor de Tweede Kamer, voor het Europese Parlement en voor de Gemeenteraad, dus werk blijft er dan nog over voor de Provinciale Staten? Meer dan waar je misschien bij stilstaat…

 

 

 

Een argument om te gaan stemmen wat vaak wordt gebruikt is ‘dat je de Eerste Kamer kunt bepalen’. Feitelijk klopt dat argument niet. Indirect is het wel zo dat je met je stem invloed uitoefent op die Eerste Kamer. Hoe zit dat precies?

Als je in een kroeg op Stratumseind aan 50 mensen zou vragen wat de Waterschappen precies inhouden zijn er met een beetje geluk maar een paar mensen die het weten. Het voelt misschien aan als een ver-van-je-bed-show, maar als je toch in het stemhokje staat kun je maar beter weten wat die Waterschappen doen voor Eindhoven. En dat valt best eenvoudig samen te vatten..!

Begint het een beetje duidelijk te worden voor je? Mooi zo! Vind je het toch nog lastige of saaie kost? Dan is maakt deze samenvatting het waarschijnlijk duidelijk voor je!

Onthoud: stemmen is een recht , dus maak er gebruik van! Zeker nu je weet wat alles inhoudt. Via sites als stemwijzer.nl kun je vragen beantwoorden om te zie welke partij jouw Brabantste belangen het beste wil behartigen, en welke partijen dat doen voor de Waterschappen in Eindhoven.