Eindhoven jaaroverzicht 2019: Festivals

Het jaar zit er bijna op. Daarom blikken we bij Glow FM terug het afgelopen jaar in Eindhoven.

Qua festivalweer hebben we weinig te klagen gehad dit jaar. Ja het was warm, soms regende het, maar op één of andere manier wisten de festivals in deze regio het echt extreme weer telkens te ontlopen. Fijn, want niemand zit te wachten op een wegdrijvende festivaltent of smeltende artiesten en bezoekers.

Gestopt

Grote afwezige op de festivalkalender dit jaar was Flying Dutch Eindhoven. Het dancefestival waarbij de Nederlandse DJ-top in helikopters tussen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven wordt heen en weer gevlogen op één dag, ging niet door dit jaar. Reden: De organisatie wilde de DJ’s en het concept dit jaar in het buitenland uitproberen. Het bleef dus stil op het E3-strand in Eersel, waar sind enige jaren de Eindhovens Flying Dutch gehouden wordt. Na 28 jaar komt er ook een einde aan het Beursgebouw naast het station van Eindhoven. De evenementenhal wordt gesloopt. De uitbater ziet geen toekomst meer voor het gebouw. Volgens hem komen er binnenkort hoge kosten aan om het pand te moderniseren en hij denkt die nooit terug te kunnen verdienen. Met het vertrek van het Beursgebouw is Eindhoven voortaan voor grote indoor-evenementen aangewezen op het Klokgebouw en het nieuwe Aquabest Eventcentre.

De keuze is reuze

Lakedance trapte dit jaar het festivalseizoen af in de regio op 18 mei, uiteraard op Aquabest. Zoals elk jaar is Eindhoven ook weer King tijdens Koning Willem Alexander zijn verjaardag. Die was soms wat nat, maar het Stadhuisplein stond als vanouds weer rammetje vol met de ene na de andere top act. Het steevast uitverkochte 7th Sunday stelde ook alles behalve teleur. Het festival lijkt elkaar jaar nog grootser te worden. Hetzelfde geldt voor onze thuiswedstrijd Wish Outdoor in Beek en Donk. Drie dagen lang ben je in een andere wereld, vol muziek, entertainment en Brabantse gezelligheid, en één dag regen. Helaas! Wish Radio was weer drie dagen lang feest op Glow FM. Het weekend erop terug naar Aquabest voor Daydream Festival en aanbeland in augustus waren we weer op Aquabest te vinden voor een nog zomersere editie van Lakedance. Steevast eindigen we een zomer lang festivallen met Paperclip Festival en Sneakerz in de stad, recht voor de studio van Glow FM.

Zien wij je ook weer op de festivals in 2020?