‘Eindhoven Centraal’ gaat nu écht open, en Glow FM is erbij!

Station Eindhoven Centraal
Foto: Arno Leblanc

Mocht je ooit langs het station van Eindhoven gelopen zijn, dan is het je vast al wel opgevallen dat het lijkt op een enorme radio. Het enige wat het nog mist zijn de grote letters op de gevel met ‘Station Eindhoven Centraal’ en een echte radio aan de binnenkant.
Dinsdag 14 januari gaat dat allebei echt gebeuren en daarom zendt Glow FM vanaf 16:00 live uit vanuit het station.

Sinds december 2019 heeft het station al de benaming ‘Centraal’ gekregen en is dat al terug te vinden op alle borden op het station. De naam pronkt echter nog niet op de buitenkant van het station. Tijd dus om daar verandering in te brengen! Dinsdagmiddag 14 januari om 16:30 onthullen de Eindhovense burgemeester Jorritsma, regiodirecteur Magdalena Piotrowska van NS en directeur regio zuid Wendy de Wild van ProRail de letters aan de buitenkant van het station.
Omdat het station op een enorme radio lijkt en wij wel zin hadden in een leuk feestje is Glow FM daar uiteraard bij!

Vanaf 16.00 zal Dennis Hoogeveen vanuit de stationshal samen met luisteraars, fans en treinfanaten het station openen onder het genot van de lekkerste muziek van Eindhoven voor tijdens het reizen. Ook worden de oude blauwe stationsborden tijdens dit heugelijke moment als prijs weggegeven aan drie Eindhovenaren.

Centraal Station

Station Eindhoven Centraal is het achtste centrale station van Nederland en die naam krijg je niet zomaar. Zo moet Eindhoven minimaal 100.000 inwoners hebben, moeten er minimaal 40.000 reizigers per dag van het station gebruikmaken en moet je ook minstens twee andere stations in je stad hebben. Strijp-S telt uiteraard mee, maar wist je dat het perron bij het Philips Stadion daarin ook meetelt? Bedankt PSV! Zo heeft Eindhoven nu het eerste centrale station van Zuid-Nederland.

Dus wil je jouw reis naar huis goed beginnen: luister dinsdag 14 januari op je radio naar 94.0FM, via onze website of download onze gratis app voor iPhone of Android.