Eindhovens talent BXT nieuwe resident in Mixed Up

DJ en producer BXT hoor je voortaan elke maand in Mixed Up op Glow FM. Deze vrijdag maak het Eindhovense talent zijn debuut als resident in het danceprogramma.

Achter BXT gaat de 20-jarige Stan van Boxtel schuil. De Eindhovenaar studeert aan de Herman Brood Academie. Dezelfde opleiding werd ook al gevolgd door Martin Garrix, Julian Jordan, Dante Klein en Eindhovenaar Collin Jax. Van Boxtel werd beïnvloed door John Mayer en Muse en groeide op met een gitaar, maar die maakte een paar terug plaats voor een synthesizer.

Inmiddels is BXT de nodige releases verder, waaronder op het Hardwell zijn label Revealed Recordings. De Eindhovenaar zijn sound laat zich het best omschrijven als melodieus, progressive, maar wel met een rauw randje. Van Boxtel laat zich muzikaal niet in een hokje plaatsen en is het volgende talent uit de regio Eindhoven dat van zich laat horen.

Niet voor niets hoorde je BXT laatst al met zijn nieuwste track een week lang als Glow FM Spotlight. Je checkt BXT elke laatste vrijdagavond van de maand in Mixed Up samen met Mr. Belt & Wezol en Collin Jax.