Jarno van der Wielen genomineerd voor Marconi Award

Foto: Glow FM / Frank Baats Fotografie

Jarno van der Wielen (22) begon in 2017 als radio DJ bij Glow FM. Hij werd meteen in het diepe gegooid door elke zaterdagmiddag de GLOW 30 te presenteren. Dat heeft hij ongeveer een jaar gedaan waarna hij het avondprogramma Glow Evening voor zijn rekening nam totdat hij afgelopen herfst definitief de overstap naar SLAM! maakte.

Dat Jarno kans maakt op een Marconi Award, de belangrijkste radioprijzen van Nederland, moet nog even landen bij hem. “Bizar dat ik nu al genomineerd wordt, ik had andere DJ’s verwacht.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

De Glow Evening heeft Jarno tot 2021 gepresenteerd, maar ondertussen maakte de uit Oss afkomstige DJ al naam bij SLAM! Dat begon als producer, vervolgens werd hij invaller en inmiddels is hij een vaste waarde in de programmering van de landelijke jongerenzender.

Radio-opleiding
Jarno begon zijn radiocarriΓ¨re op de middelbare school. Op het Titus Brandsmalyceum in Oss kreeg hij wekelijks les in radio maken. Presenteren, teksten schrijven, zo’n beetje alle facetten kwamen voorbij. De opleiding werkte samen met NPO 3FM hun eigen DJ-opleiding.

De school in Oss was de eerste in Nederland die een radio-opleiding aanbood. sCoolradio was online en in de pauzes op Titus Brandsmalyceum te horen. Vervolgens ging Jarno aan de slag bij MFM, de lokale omroep van zijn woonplaats Oss, Bernheze en Uden.

Kermis en Glow FM
Zoals zoveel Brabantse radiomakers, deed Jarno ook mee aan Kermis FM. De evenementenzender die elk jaar verslag doet van de Tilburgse Kermis. Daar ontmoette hij zijn latere collega’s van Glow FM die hem overhaalden in Eindhoven radio te komen maken.

Eind 2021 maakt hij zijn laatste uitzending voor het station waar hij ruim vier jaar programma’s maakte en verslag deed op festivals. Donderdag hoort Jarno tijdens het RadioRing Gala of hij de Marconi Award voor Aanstormend Talent heeft gewonnen. Zijn concurrenten zijn Andres Odijk (NPO 3FM/KRO-NCRV) en Mai Verbij (NPO Radio 1/BNNVARA).

Traditie
Het is niet de eerste keer dat er DJ’s met een Glow FM verleden genomineerd worden voor een Marconi Award. In 2018 waren alle drie de genomineerden in de categorie Aanstormend Talent voormalige Glow FM DJ’s. Uiteindelijk ging Joost Swinkels er met de prijs vandoor.

Oud-Glow FM jock Rob Janssen, in 2018 ook genomineerd als Aanstromend Talent, is dit jaar genomineerd voor de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Samen met Wijnand Speelman is zijn show Partij voor de Vrijdag op NPO 3FM genomineerd.