Glow FM steunt actie Giro555 voor Oekraïne

Glow FM vraagt ieder uur aandacht voor Giro555. De samenwerkende hulporganisaties komen in actie voor Oekraïne. Er zijn inmiddels honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen voor de oorlog in dit land. Deze maandag is een landelijke actiedag en Glow FM ondersteunt die natuurlijk.

Op 24 februari viel het Russische leger buurland Oekraïne binnen. Er zou sprake zijn van honderden (burger)slachtoffers en videobeelden laten grote verwoesting zien door bombardementen. Hoe de situatie precies is, is lastig na te gaan. Onafhankelijke verslaggeving is nagenoeg onmogelijk in het gebied.

Vast staat dat er honderdduizenden mensen op de vlucht zijn geslagen voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Die vluchtelingen melden zich vooral aan de grens met Polen, maar ook in Hongarije, Moldavië en Roemenië. In de regio Eindhoven zijn diverse initiatieven opgestart om de gevluchte Oekraïners te helpen. Inmiddels worden ook vluchtelingen in onze regio opgevangen.

Humanitaire ramp
Giro555 komt niet zomaar in actie. Er moet sprake zijn van een uitzonderlijk grote, internationale humanitaire ramp. Er zijn veel slachtoffers, er is veel schade en de lokale bevolking kan de ramp zelf niet aan. Daarnaast moeten de elf hulporganisaties achter Giro555, zelf of via partners of internationale samenwerkingsverbanden snel hulpverlening kunnen bieden.

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Glow FM vraagt de hele dag aandacht voor Giro555 en hoopt dat jij ook meedoet aan de actie door te doneren aan Giro 555 of via het IBAN nummer NL08 INGB 0000 0005 55.

Radio555
Tijdens de actiedag voor Oekraïne is er voor de derde keer in de geschiedenis Radio555. Dat is een samenwerking van NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime.

Er zijn ook enkele regionale en lokale zenders die de radio actie uitzenden maandag. Glow FM zendt de normale programmering uit, maar vindt Radio555 en Giro555 een fantastisch initiatief dat we een warm hart toedragen.