Collin Beijk

Collin Beijk

Als ik een instrument zou zijn ben ik een...

Keyboard of synthesizer

Zelf koken of opwarmmaaltijden?

Zelf koken, doe ik te weinig overigens

Ik geef de koffie in het pand van Glow FM het cijfer:

Koffie? Ik drink geen koffie!

Favoriete liedje

met

Wat vind je van Marcel van der Steen?

Toffe jonge peer in een oud jasje ;-)

Als ik al het geld van de wereld zou hebben zou ik...

Heel normaal blijven en veel te vrijgevig worden

Als iemand een echte nachtbraker is, dan is het Collin wel. Deze verse import Brabo is alleen niet zo’n danser en stapper, dus laat hij je liever elke vrijdagavond en nacht het weekend in springen en dansen.

In den beginne
Collin kreeg voor zijn dertiende verjaardag een heel leuk cadeau: Een job als presentator van een jongerenprogramma op Radio 3B-Lokaal. Waarom? Hij was de week ervoor te gast in hetzelfde programma, kletste leuk en wist ook wat van muziek af. Die hobby liep totaal uit de hand en Beijk zat vaker achter de microfoon dan achter z’n huiswerk. Op z’n zeventiende werd hij musicdirector en trad hij toe tot de programmaleiding. Radiojournalistiek was al snel the way to go.

Het echte werk
De microfoonjaren verstreken en Collin is inderdaad journalistiek gaan studeren. Schopte het tot hoofd radio bij RTV Lansingerland. Liep stage bij Stadsradio Delft en RTV Rijnmond, maakte via school korte reportages voor Radio 1 en leerde dat radio veel meer was dan plaatjes draaien. Dus politiek verslag en eindredactie was een logisch gevolg. Leuk, maar wat doet deze brave borst dan bij Glow FM?

Mixed Up
Je zit van de ene op de andere dag zonder danceprogramma, moet het gat zelf opvullen en bedenkt uit nood maar zelf een concept: Vier verschillende dj’s met elke week andere guest dj en ‘uitgebreide’ interviews. Collin deed het met zijn collega’s en noemde het Mixed Up. Met zijn grote bek, eigenwijsheid en gedrevenheid interviewde hij zo’n beetje hele wereldtop aan dj’s. Alleen is het vol te houden als vrijwilliger? Nee en dus na vijf jaar stopte Collin ermee.

Glow FM
Na 26 jaar in Berkel en Rodenrijs gewoond te hebben verkaste Collin naar Eindhoven voor de liefde. De lichtstad viel hem wel zwaar de eerste maanden. Vrienden ver weg, gestopt bij RTV Lansingeland na 13 jaar, huis een zooitje, maar Glow FM bleek ook zijn licht in Zuid-Oost Brabant. Dat begon met zijn GlowJob als filmrecensent en het presenteren van Stadion040, maar toen Martin Mekkes aangaf dat hij wat anders wilde met de Glow Dancenight.. Mixed Up werd uit de mottenballen getrokken, het netwerk werd opgestart en na een sabbatical van een jaar is Beijk weer terug in de dance scene.

En verder
Collin probeert ook maar eens af te studeren als radiojournalist. Schrijft voor dance muziek blogs en hangt ook de dj uit. Hij eet als een Brabantse Bourgondiër en mountainbiked daarom, want van al die bioscoopfilms kijken, daarvan blijf je niet in vorm.