Erick Morillo

Erick Morillo is een ware house legende uit Amerika en draait letterlijk al heel wat jaren mee in de dance industrie. Sinds begin 2019 is zijn show Subliminal Sessions elke zaterdagnacht op Glow FM te horen.

Morillo werd geboren in Colombia, maar verhuisde op jonge leeftijd naar New Jersey waar op elfjarige leeftijd als begon te draaien als DJ. Zijn vriend Marc Anthony, inderdaad de ex van J.Lo, brengt hem contact met Louie Vega. Een nog grotere legende in de house scene. Het gevolg is vanaf 1992 een heleboel singles, samenwerkingen en releases onder verschillende namen. De grootste hit ken je waarschijnlijk wel: Reel 2 Real met I Like To Move It uit 1994, een samenwerking tussen Erick Morillo, producer Ralph Muniz en rapper Mad Stuntman. Gevolg: Een dikke nummer 1-hit in verschillende Europese landen waaronder Nederland.

De Amerikaanse had naast Reel 2 Real nog een boel andere projecten/groepen waar hij aan meewerkte en bracht ook solo de nodige dancehits uit. In 1997 startte Erick Morillo ook al zijn eigen platen label Subliminal Records op. Dat niet alleen, hij wist zelfs house op MTV te krijgen en presenteerde enkele houseprogramma’s op TV bij hen. De focus lag echter vooral op zijn carrière als DJ en minder op het produceren van popmuziek.

In 2004 liet Morillo weer van zich horen als producer met een eigen album. De meesten mensen kennen het nummer Elephant van Alexandra Burke wel uit 2012. Driemaal raden wie dat geproduceerd heeft? De veelzijdigheid en het drukke bestaan van de Amerikaanse DJ kende ook een keerzijde, in 2013 moest hij het vanwege gezondheidsklachten echt rustiger aan gaan doen.

Het is maar wat je rustig noemt, want in de tussentijd heeft deze DJ-legende zijn platenlabel Subliminal Records wel uitgebouwd tot een fenomeen en is hij zelf regelmatig de headliner tijdens de diverse clubavonden en festivals in binnen- en buitenland. En het knappe is dat Erick Morillo zijn sound eigenlijk altijd pure housemuziek is gebleven. Dat hoor je dus ook terug in zijn radioshow elke zaterdag- op zondagnacht van 01:00 t/m 02:00 uur op Glow FM.