Freek Verhulst

Freek VerhulstFreek eet, slaapt, drinkt, loopt, zit, schrijft, praat en ademt muziek. Of het nu achter de toetsen is bij zijn band, of achter de knoppen bij Glow FM; de muziek verlaat hem niet.

Hoewel hij ook kan genieten van een strak geproduceerde popplaat op zijn tijd, gaat zijn voorkeur uit naar wat meer obscure artiesten en bands. Een brede smaak daarin kan hem niet ontzegd worden: hij draait en luistert zo ongeveer alles tussen hiphop, elektro, folk en metal.

Hij groeit op in het gemoedelijke Oudenbosch in West-Brabant, waar hij al vroeg achter de piano van zijn opa kruipt. Vele jaren en optredens later is de droom om popster te worden nog altijd levend, maar heeft Freeks carrière een iets andere wending genomen. Hij werkt inmiddels als freelancer in de journalistiek, waarin hij momenteel probeert af te studeren. Ondertussen doet hij met zijn band Fair Huxley ook nog een gooi naar wereldfaam en struint hij van festival naar festival om verslag te doen en nieuwe bands te ontdekken.

De interesse in radio heeft al die tijd gesluimerd, maar wordt pas echt aangewakkerd als hij op zijn studie journalistiek in Tilburg voor het eerst achter de microfoon mag plaatsnemen. Hij rolt vervolgens binnen bij Glow FM als sidekick bij Glow Alternative, waar Clemens hem binnenhaalt als sidekick en “opperhipster”. Maar wanneer Clemens stopt met het programma, is deze ‘ginger with attitude’ ineens zelf de host van de alternatieve dinsdagavond. Freek brengt je de hipste tracks uit de underground, zodat je straks een openingszin hebt als je in een ecologisch verantwoord koffietentje achter een leuke bebaarde jongen of een knappe breiende chick staat.