Mario Kwaytaal

Mario Kwaytaal

Als ik een instrument zou zijn ben ik een...

Glockenspiel

Zelf koken of opwarmmaaltijden?

Zelf koken want opwarmmaaltijden uit de supermarkt zijn doorgaans niet te eten. Sorry fans van opwarmmaaltijden!

Ik geef de koffie in het pand van Glow FM het cijfer:

7

Favoriete liedje

Elke week iets anders! (No joke)

Wat vind je van Marcel van der Steen?

De rots in de branding van Glow FM

Als ik al het geld van de wereld zou hebben zou ik...

Op 1 staan in de Quote 500

Onze uit Rotterdam overgewaaide Mario wilde graag hits pompen. Dat doet hij dus ook elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur in Middag Mario.

Je zult maar elke dag op je vouwfietsje richting station moeten, hopen dat de trein van Rotterdam naar Eindhoven op tijd rijdt en dan weer op je vouwfietsje van station naar de studio van Glow FM moeten. Mario Kwaytaal doet het gewoon, elke werkdag en daarna ook weer terug. Dan ben je wel een bikkel en een beetje maf. Kortom, Mario voldeed aan alle eisen om bij Glow FM te mogen werken! Elke werkdag pompt hij hits op Glow FM tussen 4 en 7 ‘s middags in Middag Mario.

Begonnen bij Radio Rijnmond
Mario is een geboren getogen Rotterdammer, om precies te zijn komt hij van ‘Zuid’. Ja, hij is ook voor die ene club uit 010. De nieuwe Glow FM jock startte zijn radio avontuur tijdens de kids dag van Radio Rijnmond. Dat smaakte naar meer, dus hij kwam nog een paar keer terug al was hij eigenlijk al te oud om mee te mogen doen. Kwaytaal was duidelijk gegrepen door het radiovirus. In de zomer van 2007 vertelde een vriend van Mario dat RTV Lansingerland nog op zoek was naar vrijwilligers voor hun sportprogramma’s. Geen woorden, maar daden en Mario was al snel op zender te horen als sportverslaggever en presentator.

It’s a small world
Wacht eens even, hebben we RTV Lansingerland al niet vaker voorbij horen komen? Zeker wel, Glow FM’s Collin Beijk komt daar ook vandaan en was Mario zijn hoofd radio. Het wordt nog gekker want Mark Versteden, die Mario uiteindelijk naar Glow FM haalde, zat met Kwaytaal op de Fontys Hogeschool Journalistiek. Waar Mark en Collin elkaar ook weer van kennen, it’s a small world! Over die opleiding journalistiek gesproken. Dat was geen succes voor Mario, want radio maken is veel leuker dan nieuws jagen. Of je nou in Utrecht of Tilburg zit.

Ochtendjock in de prijzen
Tijd voor een nieuwe uitdaging dus: In 2011 startte Mario met zijn ochtendshow Lansinger Wäkker. Elke werkdag zat hij live in de studio van 7 tot 10 uur. Dat betekende 5 uur ’s ochtends op en met openbaar vervoer naar Berkel en Rodenrijs. Onwijs tof, behalve het vaak voor 9 uur ’s avonds naar bed gaan en de nodige vertragingen. Tussendoor las hij ook nog het nieuws in het wekelijkse actualiteitenprogramma! Kwaytaal kreeg van de gemeente Lansingerland zelfs de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ in 2013 voor al dat bikkelen bij de lokale omroep. En toch kwam hij naar Glow FM om echt hits te pompen!

Het leven buiten de radiostudio
Vrouwen, muziek, bier en vrienden. Ja, we kunnen er kort over zijn, maar Mario wordt er blij van en welke man eigenlijk niet? In het weekend vinden we Mario overigens op het voetbalveld, met een fluitje. Kwaytaal is namelijk scheidsrechter voor de KNVB. Daarnaast hebben de jaren sportprogramma’s maken hun sporen achtergelaten. Er zijn namelijk maar weinig sporten waar hij geen verstand van heeft en die hij niet volgt.