Rae

Ze is dj, producer, singer/songwriter en nu ook radiopresentatrice op Glow FM! Rae is een muzikale duizendpoot uit de UK die Nederland een heel warm hart toedraagt.

In 2008 debuteerde Rae als vocaliste op het roemruchte Britse platenlabel Defected Records met de track Can’t Stop die ze samen maakte met house legende Sandy Rivera als Kings of Tomorrow. De twee zijn inmiddels goed bevriend en werken nog steeds veelvuldig samen. Die release op het platenlabel Defected leverde haar ook een contract op en ze werd de eerste vrouwelijke dj/vocalist bij het label.

Rae werkte samen met dj/producers als ATFC, Danism, Studio Apartment, Michael Gray en The Staffford Brothers, Doorly, Rober Gaez en David Penn. Haar eerste solo productie kwam uit in 2012 op, hoe kan het ook anders, Defected Records. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de vocalen van de house remake van Kosheen’s Hide U van Sandy Rivera die in bijna elke club wereldwijd grijs gedraaid werd.

Het zal je niet verbazen dat met zoveel goede releases en zoveel muzikaal talent Rae al veel van de wereld gezien heeft. Ze toerde voor Ministry of Sound and Pacha door Zuid Amerika, Azië en Europa en is ook op menig festival te bewonderen geweest. Zo ook op het Eindhovense Lakedance en daar kennen wij en misschien jij haar wel van. Want zowel bij de Defected area als de mainstage is ze elk jaar wel te vinden in de line up. Sterker nog, na Londen en Ibiza treedt ze het meeste op in Nederland.

Na vele gastoptredens in Mixed Up trokken we bij Glow FM de stoute schoenen aan: We vroegen haar of ze een radioshow bij ons wilde maken? Daar hoefde Rae niet lang over na te denken. “Sounds awesome, we should definitely do that!” Prima, geregeld! Daarom hoor je deze Britse muzikale duizendpoot vanaf nu elke eerste donderdagavond op Glow FM met haar eigen show ‘My House’. Dus elke maand vanuit Londen of Ibiza: Rae haar selectie van de beste house tunes van dit moment in Glow Deep.

Facebook: https://www.facebook.com/agirlcalledrae
Twitter: https://www.twitter.com/raedjartist
Soundcloud: https://soundcloud.com/raedjartist