Rory Jonkergouw

Rory Jonkergouw

Als ik een instrument zou zijn ben ik een...

Saxofoon. Die is ook lomp en een béétje irritant

Zelf koken of opwarmmaaltijden?

Zelf koken! Als ik daar zin in heb, tenminste...

Ik geef de koffie in het pand van Glow FM het cijfer:

7,3

Favoriete liedje

met

Wat vind je van Marcel van der Steen?

Ik zag laatst een gast van in de zestig losgaan op een housefeest. Ouwe-mannenpet op z'n hoofd, Gin-Tonic in zijn hand. Tussen de jonge meiden. Had zó Marcel kunnen zijn

Als ik al het geld van de wereld zou hebben zou ik...

Heel ver reizen, een villa aan zee kopen en vanuit mijn state-of-the-art studio in de garage m'n show op Glow FM doen

Houdt van muziek. Maakt (te) veel slechte woordgrappen. Is een beetje gek.

Het begon allemaal in een hotel ergens aan de Zuid-Hollandse kust. Rory’s vader liet hem de jukebox zien die in het restaurant stond. Mag jij raden waar Rory de rest van de vakantie gezeten heeft…

Eenmaal thuisgekomen zocht hij een paar oude cd’s en maakte hij zijn eerste “radio-uren”. In de huiskamer welteverstaan, voor eenieder die het wilde horen. En kwaad dat-ie was, als hij niet op tijd thuis was voor zijn uitzending!

Na een aantal jaren huiskamerradio vond Rory het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Zoals zo’n beetje elke 21e-eeuwse radiomalloot installeerde hij (illegaal) wat software op z’n laptop en begon met internetradio.

Hoe het ‘m gelukt is begrijpt hij zelf nog ’t minst, maar toen hij op een regenachtige avond in oktober een demo stuurde naar Glow FM, kreeg hij de volgende dag al een mail terug. Of hij niet een programma wilde maken. Zoals een oud-Hollandsche uitdrukking dan luidt: dat liet hij zich geen twee keer zeggen! Inmiddels heeft-ie de studio op de raarste tijdstippen gezien en hoor je ‘m vaker op de radio dan goed is voor de mensheid.