Wat wordt de zomerhit van 2017? Dit zijn onze voorspellingen!

zomerhit

De zon kwam vanochtend om 05:21 uur op in Eindhoven en gaat pas om 21:59 uur. Daarmee is het ‘de langste dag van het jaar’. Natuurlijk duurt hij gewoon 24 uur, maar het is vandaag wel het langste licht! Daarbij komt dat vandaag, 21 juni, ook nog eens het officiële begin van de zomer is en het gewoon weer 32 graden wordt. Genoeg reden om op te zoek te gaan naar het antwoord op de vraag: wat wordt de zomerhit van 2017?

Uiteraard is dit lastig te voorspelen. Er zijn al wat tracks met een zomese vibe die het verdomd lekker doen in de Glow 30 en andere hitlijsten. Daarnaast zijn er de afgelopen twee weken heel erg veel nieuwe zomerse tracks uitgekomen. De dj’s van Glow FM doen natuurlijk niks anders dan die tracks te beluisteren en op zoek te gaan naar welke een hit wordt en welke niet. Als er één groep mensen is die dus kan voorspellen wat dé zomerhit van 2017 wordt, dan zijn het onze dj’s wel! Dit zijn hun voorspellingen.

Felix Jaehn feat. Hight & Alex Ainono – Hot2Touch

Michiel Zwartepoorte: “Spaanse muziek als dé zomerhit? Dat is zo 2016. De trots gaat dit jaar naar onze Duitse vriend Felix Jaehn. Hot2Touch heeft alles wat de perfecte zomerhit moet hebben. Trompetten, vrolijkheid, geen lastige, vage Spaanse teksten.. En niet zo gek, hij scoorde in 2015 ook al de zomerhit met zijn remix van Omi’s Cheerleader. Ga hem checken en wordt net zo’n fan als ik!”

Major Lazer – Know No Better (feat. Travis Scott, Camila Cabello & Quavo)

Rory Jonkergouw: “Ik heb een bijzonder talent voor het voorspellen van hits. Als ik een plaat hoor waarvan ik denk: ‘goh, dit is een klapper,’ dan eindigt ‘ie meestal ergens onderaan in de hitlijsten en horen we er nooit meer wat van. Dat kan bijna geen toeval zijn. Dus sorry als ik ‘m bij deze al om zeep help, maar ik denk écht dat we nog veel gaan horen van Major Lazer. Die hebben een nieuwe track uit met Camila Cabello en Quavo, Know No Better. Ik zie mezelf al helemaal in de auto zitten, beetje cruisen door de stad met de ramen open, zon(nebril) op m’n harses en die plaat nét iets te hard uit de speakers. O ja, klein dingetje: ik heb helemaal geen auto. Ehm… Ja.”

Calvin Harris – Feels (feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean)

Elwin van Gestel: “De zomerhit van 2017? Het zou té cliché zijn om Despacito te noemen. Ik ga voor de outsider van Calvin Harris. Feels. Alleen al die line-up zorgt voor een zomers gevoel: Pharrell, Katy Perry én Big Sean. Nu al mijn zomerhit van dit jaar!”

Lucas & Steve – Up Till Dawn (On The Move)

Mario Kwaytaal: “Een track waarin gezongen wordt ‘we’re drinking cocktails in the sun’ verdient het gewoon om een dikke zomerhit te worden. Op festivals gaat ‘ie het sowieso goed doen!”

Jonas Blue ft. William Singe – Mama

Thomas Diederen: “Als je kijkt naar de hitlijsten kun je concluderen dat ‘ie geflopt is, maar ik denk dat deze track plotseling als een paddestoel uit de grond zal schieten. Er zitten lekkere zomerse tonen in de track, er is een meezingstuk en er zijn goede instrumentale delen. De grootste zomerse verrassingen komen meestal vlak voor de zomer, als een hit nog niet is grijsgedraaid!”

Miley Cyrus – Malibu

Elger van der Wel: “Als je mij een paar maanden geleden zou hebben verteld dat Miley Cyrus de zomerhit van 2017 zou scoren, dan had ik je niet geloofd. Maar sinds ‘Malibu’ uit is, weet ik het zeker: Miley Cyrus heeft zichzelf opnieuw uitgevonden, zoals Justin Bieber een paar jaar geleden deed. Er is voorspeld dat we een hete zomer krijgen en bij hoge temperatuur moet een zomerhit ook vooral relaxed zijn, zonder zijn zomerse vibe te verliezen. Malibu heeft dit in zich. En laat Miley Cyrus hem nou ook precies op het juiste moment hebben uitgebracht. Terwijl het buiten 32 graden is, heeft iedereen hem al gehoord op de radio, maar zijn mensen hem nog lang niet zat!”