Danskraker 7 april 2018: Calvin Harris, Dua Lipa – One Kiss

Het is tegenwoordig heel normaal dat populaire DJ’s en zangeressen samenwerken voor een track. Deze keer hebben niemand minden dan Calvin Harris en Dua Lipa elkaar gevonden.

Calvin Harris werkte eerder samen met o.a. Katy Perry en Ellie Goulding. En Dua Lipa scoort hit na hit sinds haar doorbraak in 2015 met “Be The One”. De track van deze 2 hitmachines heet “One Kiss” en is een fijne uptempo track met een ongewone opbouw voor een dance nummer. Er zit namelijk geen drop in zoals je gewend bent in EDM tracks.

Het was überhaupt de vraag of Calvin Harris nog zou terugkeren naar de house muziek, maar hij liet begin dit jaar weten nog steeds een enorme passie voor EDM te hebben en dat hij weer nummers zou uitbrengen. Zijn eerste track van het jaar, “Nuh Ready Nuh Ready” (met PartyNextDoor) was echter een meer dancehall-achtige release, maar hij maakt het met deze samenwerking met Dua Lipa helemaal goed.

“One Kiss” werd overigens aangekondigd via Twitter toen Calvin een QR-code postte die zei “Calvin Harris & Dua Lipa, One Kiss” als je die scande.