Ferreck Dawn

Ferreck Dawn

Ferreck Dawn is een DJ/producer uit Veldhoven. Je hoort hem elke zaterdagavond van 21.00 tot 22.00 uur op Glow FM met zijn show Till The Break of Dawn. Daarin hoor je de vetste house en tech house tracks van dit moment die hijzelf ook in zijn sets over de hele wereld draait.

Ferreck Dawn zal in de regio Eindhoven bij veel mensen bekend zijn als de geboren en getogen Veldhovenaar Freek Coppens. Hij werd geboren op 8 maart 1985 is al sinds zijn zeventiende bezig als DJ en producer, dus in 2024 viert hij zijn twintigjarig jubileum.

Als je hoort wat Ferreck Dawn nu voor muziek produceert, is het haast moeilijk te geloven dat hij vroeger heel lekker ging op hardstyle. Maar ja, hij heeft ook tien jaar lang in Amsterdam gewoond. Gelukkig is Freek weer terug in Brabant en woont hij gewoon in Eindhoven op Strijp-R met zijn gezin.

En inmiddels is Ferreck Dawn een grote naam in de house en tech house scene. Want wie een platendeal heeft bij het beroemde Defected Records, maar ook welkom is bij Toolroom Records en Kittball Records, mag zichzelf een grote meneer noemen. Al helemaal als je support krijgt van Carl Cox en David Guetta tot Bob Sinclar tot Martin Garrix. Er zijn maar weinig top DJ’s die Ferreck Dawn zijn platen niet draaien.

Glow FM en Ferreck Dawn supporten elkaar ook al jaren. Zo hoor je zijn nieuwste tracks regelmatig vlak voor de officiële release al bij ons voorbij komen. We zoeken Freek altijd een paar keer op tijdens het festivalseizoen en je hoorde Ferreck Dawn zijn sets ook regelmatig op de vrijdagavond in Mixed Up.

Maar toen Ferreck Dawn in 2022 aankondigde een wekelijkse radioshow te starten, was het niet meer dan logisch dat die ook elke week op Glow FM te horen zou zijn, als eerste in Nederland. Daarom hoor je elke zaterdagavond van 21:00 t/m 22:00 uur Till The Break of Dawn.